Izvrstan nastup naših košarkaša

Sportaši i vodstvo Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever uspostavili su dobre sportske i prijateljske veze s ASA Izrael te su bili pozvani na Akademsko prvenstvo Izraela.

Street košarkaši nastupili su u sastavu  Andro Nakić, Boris Rubin, Domagoj Kuzmić i Luka Putar. Natjecalo se ukupno 24 ekipe, a najprije su odigrani susreti po skupinama. Varaždinski street košarkaši u skupini su dvije utakmice pobijedili i dvije izgubili.

  • SEMINAR HAKIBUZIN 1 TEL AVIV – SVEUČILIŠTE SJEVER  8:10
  • HAMIKCHALALA LEMINHAL 1 – SVEUČILIŠTE SJEVER  11:6
  • AFEKA  COLLEGE TEL AVIV – SVEUČILIŠTE SJEVER 2:16
  • TEZAF AKADEMIKA COLLEGE – SVEUČILIŠTE SJEVER 12:6

Takvim rezultatom nastavili su natjecanje za plasman, u kojem je varaždinska ekipa na kraju osvojila odlično 9. mjesto.

  • MICHLELET KIRYAT ONO 1 – SVEUČILIŠTE SJEVER 8:16
  • SEMINAR HAKIBUZIN 2  TEL AVIV – SVEUČILIŠTE SJEVER  0:15

Bio je to odličan nastup košarkaša Sveučilišta Sjever sa četiri pobjede i samo dva poraza. Time su pokazali da street košarka zauzima sve značajnije mjesto u domaćem i međunarodnom akademskom sportu. Tako i ne čudi da će se i u Varaždinu održati turnir u street košarci.

Na kraju treba istaknuti i izuzetno sportsko ponašanje studenata sportaša  Sveučilišta Sjever što su primijetili organizatori natjecanja i u toj mjeri da je  predsjednik ASA Izrael Vicktor Hadad  i tehnički delegat Ilan Kowalski uputili poziv Nedjeljku Pavlecu predsjedniku Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever da i sljedeće godine Sveučilište Sjever nastupi u Izraelu.