Predstavnice Sveučilišta Sjever nastupile na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Brazilu

Predstavnice Sveučilišta Sjever su nastupile na svjetskom studentskom prvenstvu u odbojci na pijesku koje se održalo na egzotičnim destinacijama u Brazilu.
Prvenstvo se održalo na prekrasnim plažama Maceio i okupilo je najbolje svjetske ekipe, po 32 u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Nakon svečanog otvorenja prilikom kojeg su naše studentice mogle uživati u gotovo pa karnevalskim prizorima, karakterističnim za Brazil, prvenstvo je počelo sa susretima unutar skupine gdje se naš tim susreo s predstavnicama Njemačke, Portugala te domaćom ekipom Brazila. Nakon odigranih susreta u skupini studentice Sveučilišta Sjever natjecanje su nastavile u razigravanju od 16. do 32. mjesta.

Vrijedno je napomenuti kako je ovo bio prvi nastup za studentice Sveučilišta Sjever na svjetskoj smotri ove vrste na koju su zasluženo dospjele nakon osvajanja zlatnog odličja na državnom prvenstvu – Unisport Finals 2022.

Studenticama zahvaljujemo na uspješnom i dostojanstvenom predstavljanju našeg sveučilišta, a ovom prilikom pozivamo sve studente da se uključe u sportske projekte Sveučilišta Sjever.