Rukometaši Sveučilišta Sjever idu na UniSport Finalse

Studenti Sveučilišta Sjever su uspješno završili nastup na poluzavršnici državnoga prvenstva u rukometu u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza, te se s dvije pobjede kvalificirali na završnicu državnog prvenstva – UniSport Finalse.

Sveučilište Sjever: Sveučilište u Rijeci
23:20(12:9)

U prvoj utakmici studenti Sveučilišta Sjever su pobijedili ekipu Sveučilišta u Rijeci rezultatom 23:20(12:9).

„Kvalitetna obrana i odlična kontrola napada je bila naša karakteristika u cijeloj utakmici, a uz to sve naši studenti su ispunili i sve što smo se dogovorili prije utakmice”, izjavio je profesor Zoran Jeftić voditelj ekipe Sveučilišta Sjever .

Sveučilište Sjever: Sveučilište u Splitu
25:21(13:9)

U drugoj utakmici protiv Sveučilišta u Splitu  viđena je totalna dominacija naše ekipe koja je jednom momentu imala i 8 golova razlike(19:11) te privela susret lagano prema kraju.
Treba istači izvrsnu igru Tina Šestaka koji je s postignutih 17 golova bio naš najbolji strijelac na ovom turniru, ali valja istači i njegovu timsku igru u napadu gdje je svojim asistencijama razigrao ekipu, posebno krilne igrače (Tompić 10 golova i Budinski 10 golova u dvije utakmice) .
Kako u svojoj izjavi navodi profesor Pavlec,  Sveučilište Sjever postaje respektabilan kandidat za osvajanje državnog prvenstva  koje će se održati od 8. do 11. lipnja u Poreču.