Sreberne djevojke u badmintonu

Zaključak sportsko-natjecateljske sezone UniSport HR u ak.god. 2017./2018., održalo   se u subotu, 29. rujna na trima lokacijama u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Malo jarunsko jezero, Studentsko naselje “Stjepan Radić” te Zagrebački velesajam, tako će okupiti studente hrvatskih visokoškolskih institucija koje će se od jutra do poslijepodneva natjecati u odbojci na pijesku, košarci 3×3, te badmintonu, a time se stavlja pečat na jednu od najuzbudljivijih sezona na domaćem i međunarodnom planu hrvatskog studentskog sporta.

Natjecanje u odbojci na pijesku održavalo  se u sklopu ŠRC Jarun (Malo jezero) s početkom u 9 sati, a po broju sudionika je najbrojnije od ova četiri sporta te će okupilo predstavnike Sveučilišta u Splitu (ž), Sveučilišta u Rijeci (m/ž), Sveučilišta u Zadru (ž), Sveučilišta u Osijeku (m/ž), Sveučilišta u Zagrebu (m/ž), Veleučilišta VERN’ (ž), Veleučilišta u Slavonskom Brodu (ž), Veleučilišta u Vukovaru, Sveučilišta Sjever (m/ž), Tehničkog veleučilišta Zagreb (m), Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ž) te Veleučilišta u Karlovcu (ž).

Uzbuđenja u košarci 3×3 odvijalo se također u slopu ŠRC Jarun, s početkom u 10:00 sati (Malo jezero), a natjecat će se ekipe Sveučilišta u Splitu (m/ž), Sveučilišta u Rijeci (m), Sveučilišta u Zadru (m/ž), Sveučilišta u Zagrebu (m/ž), Veleučilišta u Vukovaru (m), Sveučilišta Sjever (m/ž), Tehničkog veleučilišta Zagreb (m), Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (m) te Veleučilišta u Rijeci (m).

SREBRNE DJEVOJKE

Prvenstvo u badmintonu odvijalo   se u paviljonu 25 Zagrebačkog velesajma, odnosno u badmintonskom centru “Turbo limač” od 9:30 sati, a nastupilo  je Sveučilište u Zagrebu (m/ž), Tehničko veleučilište Zagreb (m/ž), Sveučilište Sjever (m/ž), Sveučilište u Rijeci (m/ž), Sveučilište u Zadru (m/ž) te Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (m).

Nakon prošlogodišnje prve  medalje naše studentice su ponovile  rezultat na ovogodišnjem prvenstvu u badmintonu osvojivši srebrnu medalju. Ekipa Sveučilišta Sjever je nastupila u sastavu:

Perta Levak

Matea Križan

Lucija Rajković

Srebrna medalja oko vrata govori sve. Prvu utakmicu smo igrale protiv Sveučilišta u Rijeci, drugu sa Tehničkim veleučilištem u Zagrebo i dvije pobjede u tim mečevima bile su dovoljne da se plasiramo u finalnu borbu . Izgubile smo od Sveučilišta iz Zagreba, . Jako sam zadovoljna postignutim rezultatom, to je samo dokaz neupitne kvalitete badmintona na Sveučilištu Sjever ali uz još bolju pripremu sljedeće godine možda nam se osmjehne i zlato“, rekla nam je Petra Levak.