Sjeverijada Sveučilišta Sjever

U organizaciji Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever, održana je prva Sjeverijada Sveučilišta, događaj koji je okupio oko 80 studenata. Studenti su sudjelovali u različitim sportskim aktivnostima po vlastitom izboru, uključujući stolni tenis, košarku 3×3, badminton i odbojku. Ovaj sportski događaj nije bio usmjeren na rezultate, već na samu igru i druženje.

Sjeverijada se održala u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu, u ponedjeljak, 24. veljače 2024. godine, od 20 do 23 sata. Ovaj događaj pokazao je veliki interes studenata za sportske aktivnosti koje nisu natjecateljskog karaktera, već služe kao platforma za razmjenu iskustava i znanja te uspostavu kvalitetnih odnosa među studentima kroz sport.

Savez sportskih udruga će i ubuduće podržavati Sjeverijadu, s obzirom na iskazani interes i entuzijazam studenata. Cilj ovog projekta je promovirati sport kao sredstvo povezivanja studenata, nudeći im priliku za sudjelovanje u aktivnostima koje ne zahtijevaju veliki fizički napor niti stvaraju tenzije. Odabrane sportske discipline, poput stolnog tenisa, odbojke 3×3 i badmintona, idealne su za ovakav koncept jer su kratkog trajanja i mogu se ponavljati nekoliko puta.

Prva Sjeverijada Sveučilišta Sjever pokazala je da postoji veliki potencijal za razvoj sportskih aktivnosti koje doprinose studentskom životu na pozitivan i opušten način. Nastavljajući s ovim projektom, Savez sportskih udruga će osigurati da studenti imaju priliku sudjelovati u sportu na način koji je zabavan, zdrav i koji gradi zajedništvo.