Studentice ekipe odbojke na pijesku Sveučilišta Sjever završile nastup na europskom prvenstvu u Malagi

Kao predstavnice Sveučilišta Sjever, naše odbojkašice na pijesku nastupile su na Europskom prvenstvu u odbojci na pijesku u Španjolskoj, prekrasnom gradu Malaga. Naše djevojke, u pomlađenom sastavu, predstavile su Sveučilište Sjever u najpozitivnijem smislu. Na žalost, prilikom drugog kola našoj odbojkašici dogodila se povreda koljena, te su naše studentice izgubile preostale utakmice, ali ne uz predaju već uz snagu volje i htijenja za što boljim predstavljanjem našeg Sveučilišta, povrijeđena Mia Vrhar stisnula je zube te uz povredu, ali i unatoč inzistiranja liječničke službe za predaju, na vlastitu je odgovornost odigrala sve preostale utakmice do kraja.

Protivničke ekipe uočile su priliku te su forsirale igru prema njoj, a Mia je hrabro i usprkos ozljedi uz Nolu Vidović odigrala sve utakmice do kraja.

Moramo napomenuti i pohvaliti Nolu Vidović, koja je brucošica te joj je ovo i prvo veliko natjecanje preuzela veliki teret na sebe i odlično odigrala sve utakmice.

Na kraju, uz ozljedu i izuzetno težak ždrijeb i teškoj konkurenciji, University of West Atica, MEV University Turska, University Wiena i domaćin University Malaga, zauzeli smo 22. mjesto u Europi, što je ipak za nas uspjeh, jer sam dolazak na Europsko prvenstvo prije godinu dana činio se nemogućim.

Sve svemu završavamo izuzetnu godinu za studentski sport na Sveučilištu Sjever, gdje smo uz odbojkašice imali i drugih uspjeha na natjecanjima poput nogometa, futsala, košarke, street košarke, plivanja, karatea i ostalih sportova, rekao je profesor Pavlec.